Planteprisen hedrer aktører som sørger for plantebasert vekst og utvikling i Norge. Planteprisen ble for første gang utdelt på Future Foods-konferansen 2022.
Plantebasert mat fortsetter å øke i popularitet i Norge, både blant vegetarianere og veganere, men også blant «folk flest», som ønsker å spise plantebasert av og til. Flere aktører følger med på trenden og utvikler og satser på plantebasert mat. Det har ført til at det plantebaserte tilbudet i Norge har gjort et stort hopp når det kommer til kvalitet og tilgjengelighet, som igjen sørger for at norske matvaner går i en mer bærekraftig retning.
Planteprisen ønsker å hedre aktører i bransjen, som er innovative og som gjør en stor innsats når det kommer til å utvikle og satse på plantebasert mat.
Årets produkt
Årets produkt deles ut til et produkt som smaker fantastisk og som gjør det lettere for flere å velge plantebasert. Stem på hvem du mener bør vinne!
- Gryr Revet
- Naturli’ Green Dogs
- Folkets Plantebaserte Deig
- Grønn Lykke Tofu Røkt
- Idyll Saltkaramell pinneis
- Plantego’ Hummus
- Stabburet Grønnsakspostei
- Go’Vegan Toffee
Årets person
Årets person deles ut til en person som driver den plantebaserte veksten fram. Vinneren avgjøres ved avstemming på nettet. Vær med på å velge årets person ved å stemme på den du mener fortjener å vinne!
Årets virksomhet
Årets virksomhet deles ut til en virksomhet som er innovativ og utvikler og satser på plantebasert mat. Vinner kåres av en jury, se jurymedlemmene under.
Årets initiativ
Årets initiativ deles ut til et initiativ som sørger for at plantebasert mat når ut til massene. Vinner kåres av juryen.
- Grønn måned, Burger King
- Økning av plantebasert mat, Øyafestivalen
- Forskningsprosjektet NorskVegetar, Jæder
Årets kantine
Årets kantine deles ut til en kantine som når ut til mange og inspirerer kundene til å spise mer plantebasert mat, og som leverer plantebasert mat av høy kvalitet.
Juryen for Planteprisen 2023 er:
- Tor Morten Myrseth, IKEA
- Hanne-Lene Dahlgren, Vegetarentusiast (inhabil i årets virksomhet)
- Richard Nystad, Flowfood
- Heidi Røneid, Future Foods
- Camilla Dahlberg, Plantevekst