Spennende plantebasert innovasjon på matmesse i Paris

I oktober 2022 var PlanteVekst på en av Europas største matmesse, SIAL, som er i Paris. Vi var der for å følge trendene i bransjen, utvide vårt nettverk innenfor matbransjen og prøve nye plantebaserte produkter. 

På årets messe var det hele 7000 utstillere fra 127 land, og over 400 000 produkter ble vist frem for oss som var der. I tillegg var det 265 000 fagpersoner, hvor mer enn 200 land representert. Med andre ord, har du interesse for matprodukter er dette stedet å være. Vi testet ut masse gode plantebaserte produkter som skal komme på markedet eller er kommet på markedet, og her er noen av høydepunktene vi vil trekke frem:

 • Nydelig vegansk foie gras (le foie green) fra Aberyne.

 • Spennende havreprodukter fra Friendly vikings. De har bl. a. yoghurter orginal og greek style. I tillegg har de flere typer havremelk, proteindrikk, og latte.
 • Vegansk fiskesaus fra Squid Brand. En smakfull fiskesaus som er sopp – og tangbasert.
 • Meeat fra Finland har kommet med mange nye produkter det siste året. Bl. a. pepperstek, roastbeef m.m. Deres produkter er svært god på smak, og de vant SIAL sin innovasjonpris for deres bolognese saus.

 • Ensemble foods, som er et fransk firma, tilbyr plantebaserte alternativer til kylling. Produktene vi testet på SIAL var smakfulle med en god tekstur. Produktene er laget av få ingredinser som du ser på bildet.  
 • Disse protein cookiene fra Bite Me var virkelige et av høydepunktene på matmessen. De smaker så godt, og kan passe til hygge på kvelden eller som en proteinbit på treningsenteret.

 • Dessertene Wonderpeas, laget av det franske firmaet Les Petites Pousse består av erter og og ulike nøtter, som peanøtter og hasselnøtt, samt sjokolade. Nam!

 • Den biefrie honningen er utviklet av matteknologiselskapet MeliBio som samarbeider med Narayan Foods. Denne plantebaserte honning som smaker akkurat like søtt og godt som honning.
 • God og innovativ smøreost basert på ris fra Max and Bien fra Nederland.

3D-printet kjøtt

På SIAL fikk vi prøve 3D-printet kjøtt for første gang, altså vegansk biff produsert av 3D-printere. Det er Redefine Meat som står bak produktet. Dette plantebaserte kjøttet er laget med banebrytende teknologier og Redefine Meat har laget et realistisk produkt, som er velsmakende og gir god tyggemotstand.

  plantevekst
  Fremtiden er plantebasert!