Nå kommer Planteprisen – en hyllest til de som er best på det plantebaserte feltet i Norge

Planteprisen er en prisutdeling som skal hedre de som gir oss gode og innovative plantebaserte produkter, de som forsker på det plantebaserte feltet, politikere som løfter frem den plantebaserte agendaen og alle andre initiativer som bidrar til plantebasert vekst og utvikling i landet vårt.

Foto fra PlanteVækst: Her ser du en kjempeglad Henrik Lund, lederen for Naturli i Danmark. Naturli gikk av med seieren for årets produkt i 2021 for iskremen, “Dark and Creamy.” Bildet er tatt under Planteprisutdelingen i Danmark.

Man leser stadig om saker som handler om varmerekorder og ekstremvær, og våre spisevaner spiller en betydelig rolle i dagens miljø- og klimautfordringer. En del av løsningen er at vi spiser færre dyr og mer planter. Ifølge ny forskning må rike land endre matvanene sine drastisk hvis vi skal leve av kloden i framtiden. Nordmenn bør kutte kjøttforbruket med om lag 75 prosent, om vi skal følge forskernes råd.

Den gode nyheten er at plantebasert mat fortsetter å øke i popularitet blant nordmenn. Den økende trenden merker virksomheter, og de reagerer aktivt med å introdusere nye produkter og satser på plantebasert mat. Ikke bare rettet mot veganere og vegetarianere, men også mot folk som ønsker å begrense sitt forbruk av kjøtt, egg og meieriprodukter. 

Dette, og alle de andre gode initiativer som driver det norske matsystemet i en mer bærekraftig retning, må anerkjennes og roses – og det med en Plantepris! Derfor har PlanteVekst og Oslo Vegetarfestival gått sammen om å ha en prisutdeling, der prisene skal deles ut på Future Foods konferansen – som er en konferanse om plantebasert mat for matbransjen. I tillegg til denne prisutdelingen vil det være inspirerende foredrag og mingling for en bred bransje.

– Vi ønsker med Planteprisen å feire de som driver frem den plantebaserte veksten i Norge og inspirere enda flere aktører til å bli med på denne positive utviklingen, da det er helt nødvendig for vår fremtid, sier Camilla Dahlberg, leder for PlanteVekst.

Vi deler ut pris i tre kategorier:

 • Årets produkt skal gå til et produkt som smaker fantastisk og som gjør det lettere for flere å velge plantebasert.
 • Årets virksomhet skal gå til en virksomhet som satser på plantebasert mat.
 • Årets initiativ skal gå til et tiltak, forskning eller lignende, som har sørget for at plantebasert mat har nådd ut til massene.

Juryen i Planteprisen er:

 • Hanne-Lene Dahlgren, matpåvirker og kokebokforfatter
 • Wasim Zahid, lege, skribent og forfatter
 • Richard Nystad, matgründer og plantebasert kokk
 • Heidi Røneid fra Oslo Vegetarfestival og Future Foods
 • Camilla Dahlberg fra Plantevekst

Prisutdelingen vil være på DOGA 13. september.

  plantevekst
  Fremtiden er plantebasert!