De som aldri spiser kjøtt har lavere kreftrisiko

Det er sunt å kutte kjøtt fra kostholdet slår Forskere ved Universitetet i Oxford fast. En studie ved Universitetet i Oxford har undersøkt en mulig kobling mellom kosthold og kreftrisiko. Dette er basert på forskning på kostholdet til 470.000 briter, og den viser at de britene som aldri spiser kjøtt, har aller lavest risiko for å få kreft.

Funnene viser bl.a.:

  • Risikoen for prostatakreft var hele 31 prosent lavere blant menn som hovedsaklig spiser plantebasert, sammenlignet med menn som spiste kjøtt over fem ganger i uken.
  • Kvinner som spiser plantebasret mat har 18 prosent lavere risiko for brystkreft enn de som spiste kjøtt mer enn fem ganger i uken. Forskerne fant også økt risiko for brystkreft blant kjøttspisende kvinner etter overgangsalderen.
  • Det ikke grunn til å tvile på at lavere risiko for tarmkreft hos de som spiser lite kjøtt skyldes nettopp fravær av kjøtt. Studien viste at de briterne som spiste minst kjøtt hadde ni prosent lavere risiko for tarmkreft og endetarmskreft, enn de som spiste kjøtt oftere.

    plantevekst
    Fremtiden er plantebasert!