Årets Produkt 2022

Hvilket plantebaserte produkt er årets beste? Veganske produkter blir stadig mer populært og er nå å finne i de fleste butikker. Men noen produkter klarer seg bedre enn andre. Planteprisen sin jury har funnet frem til seks gode produkter som vi mener fortjener å vinne årets produkt. Nå er det opp til deg å bestemme hvilke av de du synes skal vinne.

Det er kun tillatt å stemme én gang per person. Dubletter vil bli slettet i den endelige opptelling, og ved mistanke om større stemmesvindel, vil juryen finne vinneren.

De nominerete er:

  • Naturli – burger med norske åkerbønner
  • Go’Vegan – Grillpølser
  • Gryr – fyldig havredrikk
  • Coop Vegetardag – kikertpålegg med urter & hvitløk
  • Vegme – vegodeig formbar
  • Grønne folk – Selleriburger


Naturli – Burger med åkerbønner

PLANTEBASERT BURGER MED NORSKE ÅKERBØNNER

Naturli sin burger burger er basert på erteprotein og norske åkerbønner, og den er produsert i Norge på fabrikken deres i Fredrikstad.

Denne burgeren gir oss en skikkelig burgeropplevelse, enten vi kjøper den på butikken, på en bensinstasjon på veien eller lager den selv. Naturli gjør med denne burgeren det lettere for folk å velge et plantebasert alternativ når man ønsker å spise en god og saftig burger.

Go’Vegan – Grillpølser

PLANTEBASERTE GRILLPØLSER LAGET PÅ ERTEPROTEIN

Go’Vegan sine grillpølser er utviklet i samarbeid med Leiv Vidar. I starten hadde Go’Vegan problemer med å levere ut nok pølser, da de ble revet vekk fra hyllene. Vi synes disse grillpølsene er smakfulle, perfekt til sitt formål og gjør seg godt på grillen. Dette er en plantebasert pølse de fleste kan like, enten man er veggis eller ikke.

Go’Vegan gir oss masse gode produkter og gjør det dermed lettere for nordmenn å spise mer plantebasert mat.

Gryr – fyldig havredrikk

FØRSTE HAVREDRIKK LAGET AV NORSK HAVRE

Nå kan endelig norske forbrukere velge en havredrikk laget av norsk havre i butikken. Og vi heier på norske råvarer. I tillegg smaker melkene til Gryr veldig godt, og denne fyldige havredrikk gjør seg godt i kaffen.

Gryr er Tine sin plantebaserte serie, og det er positivt og viktig at store aktører som Tine nå har hevet seg på den plantebaserte bølgen og lager gode plantebaserte produkter til sine kunder.

Melkene er også tilsatt jod, kalsium, vitamin D, B2 og B12. 

Coop Vegetardag – kikertpålegg med urter & hvitløk

PLANTEBASERT PÅLEGG BASERT PÅ KIKERTER

Coop Vegetardag sitt kikertpålegg har en krydret og kremet smak som gjør det til et pålegg som de fleste kan like og bli glad i. I tillegg er det et sunt og bærekraftig alternativ å ha på skiven.

Coop var første ute med å lansere sin egen vegetar-produktserie i kjøledisken. Produktene i denne serien er basert på grønnsaker og belgfrukter og er et bærekraftig alternativ.

Ved å være først ute med vegetarsatsning, har Coop vært en viktig aktør i å flytte det norske matmarkedet i en grønnere retning.

Vegme – Vegodeig formbar

PLANTEBASERT ALTERNATIV TIL KJØTTKAKER

Vegme har masse gode plantebaserte produkter, og vi ønsker å trekke frem deres Vegodeig formbar. Dette produktet er et godt alternativ til kjøtt, da det gir nordmenn muligheten til å lage tradisjonelle retter med kjøtt helt plantebasert, slik som kjøttkaker! Man kan tilsette det man ønsker til deigen og dermed lage den slik man har vokst opp med at det lages. I tillegg kan man bruke produktet i alle andre retter der man vanligvis ville brukt kjøttdeig.

Grønne folk – Selleriburger

GRØNNSAKSBURGER LAGET PÅ “RARE” GRØNNSAKER

Disse smakfulle grønnsaksburgerene er laget på norske overskuddsgrønnsaker. Produktene til Grønne folk er lagd av urter og ferske grønnsaker med en form eller størrelse som gjør at de egentlig skulle vært sortert vekk.

Vi er glad for at Grønne Folk tar ansvar ved å bruke grønnsaker som vanligvis ville bli sortert bort. Ikke bare smaker burgeren godt, men man kan spise det med ekstra god samvittighet. I tillegg bruker de ikke tilsetningsstoffer i sine produkter.


STEM INNEN 31. AUGUST KLOKKEN 15.00

Avstemmningen avsluttes onsdag den 31. august klokken 15.00. Vinneren avsløres tirsdag 13. september på Future Foods konferansen.

    plantevekst
    Fremtiden er plantebasert!