VALGUNDERSØKELSE: Her er de politikerne som vil gjøre mest for en plantebasert vekst i Norge

Den nyeste rapporten til FNs klimapanel levner ingen tvil; klimakrisen er her, og klimaendringer vil komme sterkere, kraftigere og raskere enn vi trodde. Våre politikere har en viktig jobb å gjøre for å endre kurs.

Våre spisevaner spiller en betydelig rolle i dagens miljø- og klimautfordringer. Hvis klima og bærekraft er viktig for deg, og du er i tvil om hvor mye de politiske kandidatene brenner for den grønne saken, og hva de ulike kandidatene til stortingsvalget vil gjøre for å fremme et mer plantebasert kosthold, så bør du lese videre.

PlanteVekst har undersøkt i hvilken grad politikerne vil arbeide for tiltak som vi mener vil ha størst positiv effekt og gjøre det lettere for nordmenn å velge mer plantebasert.

Hvilke politikere vil fremme et mer plantebasert kosthold?

Et gledelig funn i PlanteVekst sin undersøkelse er at det er stor politisk enighet blant toppkandidatene, på tvers av partiene, om å øke produksjonen av plantebasert menneskemat i Norge. Av politikere som sier at de enig i at de vil jobbe for dette finner vi bl.a., Sylvi Listhaug (FRP), Bjørnar Moxnes (R), Abid Raja (V), Une Bastholm (MDG) og Anniken Huitfeldt (AP) mfl.

Ellers er det variasjon i hvilke grønne tiltak kandidatene er enig i. Men det er også stor støtte blant kandidatene om å fjerne moms på frukt og grønt, og mange av kandidatene er enig i at det er en god ide å legge til rette for en økning i salget av plantebaserte matvarer – ved å øke tilgjengeligheten og redusere prisen. I tillegg er det en stor andel av kandidatene som er enig i at det alltid bør være et plantebasert alternativ på offentlige kjøkken.

Husk å stemme ved Stortingsvalget mandag 13. september!

Ønsker du å se hvilke kandidater du er mest enig med, last ned hele undersøkelsen her: