Ny vegansk laks er på vei

Plantish har laget et produkt som smaker og ser helt ut som fisk. Laksefileten deres er laget av belgfruktproteiner og algeekstrakter, og den speiler konvensjonell kokt laks i utseende, smak, tekstur og struktur. Plantish sin laks har samme næringsverdi som animalsk laks og inneholder mye protein, omega-3, omega-6 og B-vitaminer. Men i motsetning til mye oppdretts- eller villaks, er den veganske versjonen helt fri for kvikksølv, antibiotika, hormoner, mikroplast og andre giftstoffer.

– Vi eksisterer for å redde havene og eliminere behovet for å konsumere marine dyr ved å tilby mer bærekraftige, næringsrike og deilige fiskealternativer. Vår visjon er å være verdens ledende sjømatmerke, alt uten å skade en eneste fisk, sier Ofek Ron, medgründer og administrerende direktør i Plantish.

Produktet forventes å lanseres i løpet av 2024.

    plantevekst
    Fremtiden er plantebasert!