Alle sykehusene i New York serverer nå plantebasert mat som standard

I New York er det blitt besluttet at det fra nå av skal serveres 100 prosent plantebasert mat på alle sykehusene i byen. Animalske produkter vil være mulig å velge, men man må fra nå av aktivt be om det.

Greener by Default, et initiativ fra Better Food Foundation, jobbet tett med sykehusadministratorer for å gjøre overgangen lettere. Greener by Default endre menyen på sykehusene ved å gjøre plantebasert mat som standard. Ønsker man kjøtt, må man nå be om det. Denne strategien er i tråd med det kostholdsanbefalinger og bidrar til å få folk til å ta sunnere matvalg. Det er bred faglig enighet om at plantebasert mat reduserer risikoen for hjerte-kar-sykdommer, type-2 diabetes og visse former for kreft.

“Nittifem prosent av pasientene i pilotprogrammet reagerte positivt på NYC Health + Hospitals’ nye menyer som gjenspeiler New Yorks rike kulturelle mangfold,” sa Katie Cantrell, meddirektør for Greener by Default. “Disse menyene er et velkomment skifte fra typisk sykehusmat som amerikanerne ikke liker. Måltider som sancocho, en saftig burritobolle med jicama slaw og sørlige svartøyde erter med plantebasert maisbrød er ikke bare sunnere, de er også mer smakfulle.»

Matsystemet står for en tredjedel av alle globale klimagassutslipp. Studier har vist at plantebasert mat er nødvendig for å nå klimamålene og siden karbonfotavtrykket til plantebaserte mat i gjennomsnitt er halvparten av det animalske, er det et viktig tiltak til en mer klimavennlig verden. NYC Health + Hospitals serverer omtrent 4 millioner måltider årlig, så å tilby standard plantebasertmeny til lunsj og middag forventes å endre 600 000-800 000 måltider fra kjøtt til plantebasert hvert år.

    plantevekst
    Fremtiden er plantebasert!